2009. február 21., szombat

bor születésnapra

Peti 25 születésnapjára egy bort díszítettem fel. természetesen nem én csináltam ilyet először, de sajnos nem tudom, hol láttam az alap ötletet.
először kiválasztottam egy szép bort (én elég hadilábon állok velük, de végülis finom volt...)
használtam a díszítéshez raffiát, kék kartont, pufi festéket, a nyári akrill nyomdákat, csőszegecset, fóliát, és a "csinálj magadnak névjegykártya nyomdát" készletét.
ilyen lett szemből:


és a hát, "fűzős" része

egy gyűrt, virágmintás papír volt az alap. a fóliára ráírtam hogy "Boldog születésnapot!", és felé helyeztem. a másik papír egy kék karton darab, amit téptem, és a "Kedvesem" szót írtam rá pufi festékkel, de nem melegítettem fel, csak hagytam megszáradni. a haramadik papírt én gyártottam: egy régies hatású papírra nyomdáztam a szuper, pötyökből álló köröket, a születési dátumot, és az aktuális dátumot. ezt tintáztam, gyűrögettem. a három papírt csőszegeccsel és ragasztóval rögzítettem, és egy raffiával kötöztem fel az üvegre. eltakarta a cimkét, de elmozdítható maradt, így A szakértő azért megvizsgálhatta.
pár kép még:




a történetnek szép folytatása lett... az IKEA-ban vettünk 2 kézzel készített borospoharat, és Peti kitalálta, hogy Budapest különböző részein fogyasszuk el a bort. egyik délután vettünk camambert sajtot (én még olyat nem is ettem addig), összepakoltam az otthonról hozott magos kenyér szeleteket, a sajtot, a két poharat és a bort, Peti meg egy plédet(erre nem is gondoltam), és kimentünk a Hősök tere szobraihoz. (sokat időztünk már ott, és anno a kezemet is ott kérte meg... :T szóval szép emlékekket teli a hely.) letelepedtünk, ettünk, ittunk, és figyeltük a pesti éjszakát. csak mi ketten. később felmentünk a Gellért hegyre és fénylekapcsolásig ott maradtunk. szerencsére egy órával később kapcsolták le a díszkivilágítást, mint tudtuk, mert épp lekéstük volna, és már kezdtünk szomorkodni miatta. a "budapest különbző helyei" ezzel kifújtak, mert majd összeestem a fáradságtól. de nagyon szép volt, minden! :)

1 megjegyzés:

Klári írta...

Eszter, ez olyan szép, romantikus, remélem fotóztatok is, hogy majd szép oldalt készithess belőle.