2008. november 27., csütörtök

éjszakai staféta

ismét egy stafétán vettem részt, bár az igazat megvallva nem mostani dolog. ez volt a történelem leghosszabb stafétája, majdnem 4 hónap alatt ért végig.
a téma viszont remek volt, és a született oldalak is azok lettek persze...
a mostani kikötés a "valami átvételén" kívül, hogy éjszaka készült képpel kell dolgozni.
persze nem tudtam mi legyen az a kép, és nem is emlékszem már, miért ez lett... bár az biztos, hogy egy szép emlékemet örökítettem meg.
mint Mesi is, én is nagyon szeretem Budapestet az esti kivilágításában. annyira örültem, mikor párszor itt sétálgattunk Petivel...
sokszor ültünk a Hősök terén a szobor talpazaton, sétáltunk a Margit szigeten... főleg nyáron szeretem. mert télen szumósnak néz ki az ember ha felöltözik, vagy megfagy.vagy mindkettő.
na ez egyébként az első közös sétánk volt 4sben, a hugival és az Ő szlovén lovagjával.
felmentünk a Gellért hegyre, és fényképezgettünk (meg kiköptem a tüdőmet...), és jót szórakoztunk. így a felirat nem pont igaz erre az alkalomra, de a kép, és a sok többi emlék mégis igazzá teszi.
egy nagyon fekete fotókartonra dolgoztam. sokáig tologattam a képet, hogy milyen elrendezést válasszak. az adott elrendezéstől nem nagyon akartam eltérni, mert szeretem én is a minimal stílust, amit képvisel az előttem lévő versenyző, Didó.
azt már tudtam, hogy nem fog roskadozni az oldalam a hozzávalóktól.
aztán eszembe jutott ez a varrott minta, amit már alkalmaztam egy régebbi oldalamon.
emellett döntöttem.
a fotó alapból sötét, és mivel fekete háttérre raktam, a lámpák sárga fényét próbáltam erősíteni a kiegészítőkkel. ezért sárga cérnával varrtam a díszt, kerestem egy sárga gombot mellé, és sárga hullámkartonból vágtam ki egy kapcsoszárójelet.
a fotó széleit leápoltam egy smirglivel, majd a hullámkartont is megsimogattam vele egy kicsit.
mivel nem volt elég látványos(és a hugom intenzíven biztatott), áthíztam fekete tintával is.
a rejtett kommentkártyát körbe tintáztam, és az akkor vadisúj pöttyökből álló nyomdámmal "vonalkáztam" be. (ezt a nyomdát azért kaptam, mert résztvettem a scrap találkozón!! :) tök jó volt.)
a címet először sárgával nyomdáztam, de végül a kommentkártya kartonjából vágtam ki egy kis darabot, és arra nyomtattam rá a szöveget.
ez , mármint a szöveg volt az egyik átvett dolog az adott oldalról. emellett az elrendezést, és a minimalista stílust próbáltam követni.
jó móka volt megint. örülök, hogy részt vettem benne. :) és már indul is a következő. :)
ja, és itt van pár részletfotó:Nincsenek megjegyzések: