2008. május 4., vasárnap

album, Anyanapra
a gyufásdoboznyi album ötletére Moncsi hívta fel a figyelmem, ő a kreatív világ honlapján talált rá :
http://itsacreativeworld.typepad.com/its_a_creative_world/2008/03/index.htmlgondoltam, anyák napjára szerkesztek én is egyet. És ez lett.

Az elején sokat vacilláltam, mik legyenek az alap színek, minták, végül úgy döntöttem, a hattagú színkör lesz az alap. Ám mi 4-n vagyunk, az album pedig erről a 4 gyerekről szól. Ezért kihagytam a piros színt, és a naranccsal kezdtem. Ez volt a díszítő színe a sárga alapnak, a Vikiről szóló lapokon. A következőn Vajk van, az alap zöld, a kiegészítő szín pedig az előző oldal alapszíne, azaz a sárga. A következő az én oldalam, kék, zöld egészítéssel, végül Judit, ibolya alap, kék díszítés. (ha nem észrevehető: az idősebb testvér alapszín a következő kiegészítője... :I persze nem gondolom hogy gondot okozott volna..)
A lapok alapja karton, fekete akrill festékkel festve.


Ezeket függönykarika tartja össze, amit alig bírtam megvenni, úgy el volt dugva a t*sco-ban…. Az tartotta bennem a lelket, hogy Mesinek (blogját oldalt megtalálod) mindig sikerül jókat vásárolnia, és biztos nekem is fog… (persze magamban végig azon gondolkodtam, hogy kit hogyan verek meg, hogy így eldugták azt a "…. "függönykarikákat… :I természetesen senkinek nem esett bántódása, de komoly elhatározásom lett: megszerzem Mesi számát, és ilyen vészesetben azonnal telefonálok.…)a karika helye nem egy egyszerű dolog volt, mert a szupererős vőlegényem idő hiányában nem lyukasztotta ki ezeket a vastag kartonokat. így én küzdöttem meg velük, és 5ből 5 siekrült végül!! :D (ha lenne izommutogatós smile....)
Használtam pufi festéket, szalagot, gombot, virágot, színes papírt, matricát, strasszot…
Mindenkinek valami különböző dolgot szerettem volna díszítésnek. Vikinél már ellőttem a virágot, Vajknál csak a „melyik matricán” gondolkodtam, Juditot tudtam, hogy strasszokkal díszítem. Azt hiszem a saját oldal okozott a legtöbb gondot. Nem akartam másodszor is matricát, Vajk után, virág már nem lehetett… itt szenvedtem, mikor megláttam a monitoron ezt a szitakötőt, és készítettem egyet. Megfelelő színben.


Az album elrendezésterve: mindenkiről két oldal szól, az egyiken egyedüli fénykép csak a gyerekről, mellette családjával, udvarlójával egy közös kép. így lett 10 oldal, 4 gyerekszer 2 oldal, plusz elő- és hátlap.

a 4x2 oldal:
1. Viki 2. Vajk
3. Eszter 4. Judit

általában előbb feldíszítettem az oldalakat, és aztán ragasztottam a kartonra. így könnyen varrtam, tűzőgépeztem, csak a végső ragasztás ment nehezen... :S
1. oldal: Viki. sárga papír, narancs pufi festék. a virágot kicsit összetintáztam, és gombbal (narancs) erősítettem fel a lapra. 1.2 oldal: Kovácsok. a "fotosarok" varrás. fonalgrafika. (?)
2. Vajk. a háttér sötétzöld, csak itt puffasztottam fel a festéket. csak így elég intenzív a sárga. matricát nehezen találtam, szerettem volna valami fiúsabbat itt a lányos oldalak között.. de inkább a tűzőkapocs "fotósarokkal" érzékeltettem a férfias vonalat. 2.2. oldal: Györfik. Erika miatt már mertem szalagot, jobban mondva farkasfogat használni.
3. én. már feljebb írtam, gyors gyöngyfűzött szitakötő, 3.2 oldalon nem túl szépen elhelyezett szalagdarabkák, és matrica foto dísz.
4: Judit. egyértelműen strasszok. az elején többet szerettem volna, de ahogy felragasztottam ezt a három kövecskét, tetszett, és nem akartam bonyolítani. mindenképp szerettem volna kis masnit is, ez a 4.2 oldalra került. a kör alakú strasszdíszekkel.
az eleje betűmatrica, és körbe rajzoltam fekete tollal, ahogyan a fényképeket is. a hátulja egy nyomda mintájának másolata. régen láttam valahol, és nagyon megtetszett, hogy kis virágok alkotják a szivet.
végül szalagokat kötöttem a karikára, és kész is voltam. :)


és még pár részletfotó:
(Ja, maga a doboz dequpage technikával lett díszítve. )

4 megjegyzés:

Mesi írta...

Szuper lett, már Moncsinál is megcsodáltam. Milyen érdekes, hogy ketten mennyire különböző módon dolgoztátok fel... Tetszik a sok ötletes díszecske, főleg a szitakötő édes, mint egy kis ékszer! Szép és aprólékos munka, sokat dolgozhattál vele, de megérte!
(Ja, megadjam a számom? ;) Csak szólj, 6 áruház nyitási munkálatai után jobban ismerem a TESCO-kat, mint szeretném... :D )

Franci írta...

Nekem ez nagyon tetszik!
Tök jó, hogy a fotókon van a hangsúly.
Szuper!!!

Hámos Beáta írta...

Nagyon tetszik! Ötletes és szép kivitelezés! Tetszik a sok részletfotó!

Szunyó: írta...

Nagyon tetszik! Különösen jól megoldottad a "kis hely" problémát, tetszenek a fényképek és a koncepció is ötletes. (Nekem a 30x30 túúúl nagy, egy gyufásdoboznyi album túl kicsi lenne. Problémás vagyok, na. :P Te meg nem. ;))