2008. július 10., csütörtök

üdvözlőlap, ismét...

azt hittem a "fél nappal előtte szól"-t nem lehet felül múlni, de tévedtem....
a hétvégén meglátogattam kedvenc Vőlegényem. már este szólt, hogy másnap lesz az Apukája születésnapja, és kellene valamit adni Neki.

és, hogy majd elmegyünk veszünk egy két apróságot, és kreáljak már gyorsan egy lapot Neki is, mint az esküvőre egy hete.... és egyébként is miért háborodok fel, hiszen mások ellenzik a scrap-őrületeket, biztos panaszkodnak is a fórumon, Ő meg milyen rendes, mert csak úgy adja a lehetőségeket, hogy dologzhassak.....
ilyen indítás után, és a bájos ártatlan tekintetének köszönhetően, (meg alapból is) neki kezdtem, hogy készítek egy üdvözlő kártyát. gyorsan izzította is Éva nénit(az Anyukáját), hogy adjon színes papírokat, hogy dolgozhassam. Ő, mint jó tanítónő, természetesen rendelkezik ilyen dolgokkal, sőt, mire befejeztük majdnem a lapot, egy mintavágó olló is előkerült.
ja igen, befejezTÜK, ugyanis Kedves PetiM, be lett fogva. :)
sokat szenvedtem vele, mármint a lappal, és sehogy sem akart összeállni. aztán lett egy majdnem snassz külső, és hát valamit alkotni kellett belülre, mert az hiper beégés lett volna. (egyébként is ott volt a bazi nagy nyomás rajtam, hogy "most alkotok, és aztán lesz valami, és szoktam internetre feltölteni, és azt Éva néni rendszeresen figyelemmel is kíséri...."szóval kész voltam eléggé...)

aztán beugrott, hogy Juca lapjának a dícsérő megjegyzései közt volt egy link, ami 3D-s képeket mutat be. ezzel párhuzamosan egy hasnoló szisztémájú könyvet nézegettem, így nem tudom, hogy a könyv miatt, vagy az üdvözlőkártyák miatt jutott eszembe... ez olyan tyúk-tojás kérdés....
na mind1. elővarázsoltam a linket:

http://www.robertsabuda.com/popmakesimple.asp

és neki kezdtem a nézelődésnek.

nagy sikert arattam már az oldallal is, Petinek nagyon tetszett. ki is választott gyorsan egyet (ami a karácsony kategoriában volt, tehát meg sem néztem a kis képet róla...), természetesen egy szarvast ábrázolót - Karcsi bá, leendő apósom ugyanis VADÁSZ.
bár inspiráció szerzésnek indult az internet elé ülés, de Peti már nyomtatásra készült 2 perc múlva.

így a kérdés rövidre lett zárva, a szarvastrófea-alkotás megindult. már csak valami színt kellett eszközölni szegény párának, ezért szóltam Petinek, hogy szerezzen be valami színest. elővett ugyan egy két poros ceruzatartót az íróasztal mélyéről, de célunk elérésében nem tudtak segítségünkre lenni.

így kiment Éva nénihez, és megkérdezte :"nincs színesed, főleg barna árnyalatai?" (ha az illetékesek olvassák: 1. remélem nem!!!! 2. hogy is volt pontosan ez a segélykérő (színes kérő) esedezés?)
mindenesetre lett egy 12s csomag ceruza, és nem tudom hogy de több db barnával.

Peti vagdosott, és színezett, én meg harapdáltam a szám hogy ne nevessek hangosan. de azért nagyon aranyos volt! és megállapíthatjuk, színezésben professzor! :)

ja. vágásban is. megnyugtatott, hogy direkt nem ugyanakkorára vágta ki az agancsokat, mert UGYANIS egy szarvasnak nem ugyanolyan a két agancsa... aztán mikor kész volt, észrevette, hogy eleve úgy volt "rajzolva" az a két agancs, hogy nem kellett volna rajta segíteni ollóval, hogy élethűbb legyen...

de azért nagyon szép lett.. nem? :)




ja, és a fotós is a Kedves volt. mert nem volt nálam fényképezőgép, és utólag lefotózta nekem. :)


3 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nem is snassz a külseje, nekem tetszik az indás címke :) Épp ma vettem ilyen zöld szalagot :) (csak itthon jutott eszembe, hogy kéket akartam eredetileg...)

Merika írta...

Már értem a szarvasos képedet, nagyon jó a történet és jót csináltatok együtt. Kedves a barátod hogy így áll hozzá. Az én férjem is ilyen, Ő imád címeket adni az oldalaimnak, meg mondja ha leülök a géphez, na "scrappolj"!!

Budaházi Brigitta írta...

Eszter, nagyon tetszik a képeslapod. Olyan jó, hogy ezt a technikát be lehet vetni mostmár. Nemrég amikor Ígét adtam valakinek, ráírtam szépen egy papírdarabra. Lám, milyen más, ha ilyen körítésben van. Biztos vagyok benne, hogy nagy örömet okoztál/okoztatok.
G.