2008. június 13., péntek

a kedvenc hely...

Ismét résztvettem egy staféta játékban, a scrap.hu-n.

A második staféta keretében mindenki a kedvenc helyét foglalta oldalba. A szokásos kikötésen túl (miszerint az előttünk lévő egyén munkájából át kell venni valamit), még egy feladat volt: idézetet is kellett írni az oldalra, és egy szónak meg kellett egyeznie az alap oldalon lévő idézet egyik szavával.
annyira kedvenc helyem nincs, mert azok a helyek, amik kedvesek nekem, azok általában az ott megtalálható emberek miatt kedvesek. persze rengeteg gyönyörű helyen jártam már, és tudnék is sokat ajánlani, de egyet sem tudtam kiemelni, amiről egy oldalt alkotnék is.
így azt választottam, hogy a "Peti melletti hely" a kedvenc helyem. :)
a legnagyobb problémát az idézet okozta, mert elég rövid alpidézetet kaptam. próbáltam egy egyszerű szót kiemelni, de az sem könnyen ment.
végül az "is" mellett döntöttem, és a Ruth könyvéből a hűség himnuszát gondoltam leírni.
(Mert ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahol te meghalsz, ott akarok meghalni én is, ott temessenek el engem! Úgy bánjék velem az Úr most és ezután is, hogy csak a halál választ el engem tőled! Ruth 1,16-17) szépen ki is kerestem (és ahogyan olvasgható is) egy fia "is " sincs benne. csak az emlékeimben... :(
szerettem volna Petinek szóló idézetet írni mindenképp, ezért elkezdtem U2 dalokat olvasgatni. (KedvesM ugyanis most kicsit U2 rajongó.) Pár óra olvasgatás után szembe is jött velem egy idézet, jobban mondva feladtam és a legelfogadhatóbbat kiválasztottam:

Ez egy gyönyörű nap, az ég aláhull És úgy érzed, ez egy gyönyörű nap, Ez egy gyönyörű nap Ne hagyd elveszni (U2: beautiful day)

ja! mivel nem tanultam meg 5 perccel előtte profin angolul, ezért fordításban olvasgattam. akit érdekelnek ezek a dalok magyarul (is) annak figyelmébe ajánlom ezt a tök jó oldalt:

http://www.u2dalok.hu/

ez a staféta elég nehezen ért a végére, mert mindenkit pont a legelfoglaltabb idejében ért el. de ettől függetlenül tök jó oldalak születtek.
képet is nehezen sikerült választanom. akkortájt nyertem/ünk a skanzen.hu-n, és Éva néni elárulta, hogy szereti ezt a képünket, és Ő csak "fényrebújásnak" hívja. Amikor a kép készült, az árnyékos oldalra álltunk először, és visszamentünk, hogy csináljunk egy másikat. ekkor bújtunk át, a fényre...

természetesen mindenképp fel kellett használnom a szuper, új szlovén szalagjaimat, amiket akkor kaptam Juditéktól. a virágos szalag alapszineiből indult az oldal: barna és rózsaszín.

összevissza helyezgettem az alkatrészeket, mire ez kialakult. így észre sem vettem, hogy alig őriztem meg valamit Rika munkájából. :S mikor már felragasztottam mindent, akkor meg már késő volt...

ja, és hát ez lett:
alig vártam, hogy alkothassak megint, mert ki akartam próbálni a kép öregítést is: smirglivel megcsiszolni a széleket.


neki is estem egyből! ja. nem látszik? hogy is látszana...fehér! :( ez nem esett le az elején.


na de nem baj, másik nagy és nehéz tervem: rárajzolok a képre! egy két kézremegős "majd-mindjárt-majd-mindjárt" után neki kezdtem. erőt, ihletet ebben Aranytól, és Mesitől vettem. Ők tök szuperül megoldják ezt a témát. aztán nem is lett olyan rossz... :)

ez a játék is nagyon tetszett, már be is neveztem a következő stafétára! (;2 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon jó lett! Imádom a szalagjaidat. :) Meg az egész oldalt. És örülök, hogy a fényrebújás eredetét is megtudtam. Tesóm azt tippelte, hogy ez biztos valami Kispál szám (De szeretnék). :) De ezek szerint nem is.

Budaházi Brigitta írta...

Eszter, milyen szép ez az oldal.. mind kívül, mind belül... Nagyon tetszenek az apró részletek: a cím kivágása, az oldal szélén az idézet, az sk. virágok. Amikor elkezdtem olvasni a leírást, úgy megörültem a Ruth könyve idézetnek, hogy azt választottad VOLNA. Én is ezt választottam az esküvőmön, illetve Matyi (akit én is kedveseM-nek hívok) unokahúga énekelte el csalogány hangján ezt az ígét nekünk. Be is könnyeztem.
Na, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
G.